Header Ads

Breaking News
recent

ដឹងទេថារបបអាហារបែបណាខ្លះដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ!

របប​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ក្នុងអំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​គឺជា​ផែនការ​ទទួលទាន​អាហារ​៣​ពេល​ដែល​ផ្តល់​នូវ​បរិមាណ​កាឡូរី​និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​គ្រប់គ្រាន់​ដល់​ស្ត្រី​អំឡុង​ពេល​ពពោះ ។ ស្ថិត​ក្នុង​ពេល​កំពុង​ពពោះ ស្ត្រី​ត្រូវការ​ជា​ចាំបាច់​នូវ​កាឡូរី​និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​បន្ថែម​ដើម្បី​ផ្គត់ផ្គង់​ដល់​ទារក​ដែល​ត្រូវការ​ការ​លូតលាស់ ។ ទន្ទឹម​នឹង​នេះ ការ​រក្សា​ទម្ងន់​កូន​ក្នុង​ផ្ទៃ​ឱ្យ​ស្ថិត​ក្នុង​កម្រិត​មួយ​ត្រឹមត្រូវ​ក៏​ជា​ផ្នែក​មួយ​សំខាន់​ណាស់​ដែរ ។ របប​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​គឺជា​គន្លឹះ​មួយ​ជួយ​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រសើរ​ដល់​ចំណុច​នេះ ។
១-​តើ​អាហារ​អ្វីខ្លះ​ដែល​ស្ត្រី​ក្នុង​ពេល​ពរ​ពោះ​គួរ​ទទួលទាន ?
បរិមាណ​កាឡូរី​ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ត្រូវការ​គឺ​អាស្រ័យ​លើ​សកម្មភាព​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​គេ​ទម្ងន់​ខ្លួន​របស់​គាត់​មុន​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​ទម្ងន់​ខ្លួន​បច្ចុប្បន្ន ។ អ្នកជំនាញ​បាន​បែងចែក​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ជា​៣​ដំណាក់កាល ។ ដំណាក់កាល​ទី​១ ស្ត្រី​ពុំ​ត្រូវការ​ចាំបាច់​នូវ​កាឡូរី​បន្ថែម​នោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ដំណាក់​កាលពី​២​និង​ទី​៣ ពួក​គេ​ត្រូវការ​កាឡូរី​បន្ថែម​ប្រមាណ​ជា​៣០០​កាឡូរី​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ។

-​ផ្លែ​ឈើ​និង​បន្លែ ៖ ក្នុង​ពេលបាយ​ម្តង​ៗ ស្ត្រី​គួរ​ទទួលទាន​បន្លែ​និង​ផ្លែ​ឈើ​ឱ្យ​បាន​៥០​ភាគរយ​។ ចំពោះ​ផ្លែ​ឈើ​គេ​គួរ​ជ្រើស​យក​ស្រស់​ៗ(​ក្រូចពោធិ៍សាត់ ឬ​ចេក​១​ផ្លែ​)​ខណៈ​ទឹក​ផ្លែ​ឈើ​ស្រស់​អាច​ពិសា​ត្រឹម​១​ពែង ។ ឯ​បន្លែ​គេ​គួរ​ជ្រើស​យក​ប្រភេទ​ពណ៌​បៃតងចាស់​(​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ ស្ពៃ​ស្លឹក​-spinach ស្ពៃក្រញាញ់​/​បូកគោ​) ពណ៌​ក្រហម និង​ពណ៌​ទឹកក្រូច (​ការ៉ុត ដំឡូងជ្វា  ល្ពៅ ត្រឡាច និង ម្ទេស​ជាដើម​)​។

-​ពពួក​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ ៖ មាន​ដូច​ជា ស្រូវ​សាឡី អង្ករសំរូប អង្ករ​ធម្មតា ពោត​… ។
-​ប្រភេទ​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ ៖ ចូរ​ជ្រើសរើស​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​ដែល​គ្មាន​សារធាតុ​ខ្លាញ់​ឬ​មាន​ខ្លាញ់​តិចតួច ។

-​សាច់​និង​អាហារ​ផ្សេង​ទៀត​ដែល​មាន​ប្រូ​តេ​អីុន ៖ ចូរ​ជ្រើសរើស​យក​សាច់​មិន​ជាប់​ខ្លាញ់ សាច់​មាន់ សាច់​ទា ត្រី​…​។ គេ​អាច​ប្រើ​វិធី​ចម្អិន​មាន​ដូច​ជា អាំង ដុត ស្ងោរ ប៉ុន្តែ​ជៀសវាង​ចៀន ។ ជំនួស​សាច់​ទាំងនេះ​ដោយ​ពពួក​អាហារ​សមុទ្រ​ម្តង​ក្នុង​មួ​យស​ប្តា​ហ៍ ។

២-​តើ​គួរ​ជៀសវាង​ទទួលទាន​អ្វីខ្លះ ?
ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរ​ជៀសវាង​ទទួលទាន​ដូច​ជា ៖

-​គ្រឿង​ស្រវឹង ៖ ការ​ផឹកស្រា​អំឡុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​កូន​រលូត កូន​កើតមក​តូច​ខុស​ពី​ធម្មតា និង​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​ជា​ច្រើន​ទៀត​ពេល​ក្រោយ ។

-​សារធាតុ​កាហ្វេ​អីុន ៖ វា​មិន​ទាន់​ប្រាកដ​១០០​ភាគរយ​ទេ​ដែល​ថា សារធាតុ​នេះ​ប៉ះពាល់​ដល់​កូន​ក្នុង​ផ្ទៃ ប៉ុន្តែ​ការ​កំណត់​កម្រិត​បរិមាណ​នៃ​ការ​ប្រើប្រាស់​នឹង​ជួយ​បន្ថយ​បញ្ហា​សុខភាព​ផ្សេង​ៗ​ដល់​កូន ។ សារធាតុ​កាហ្វេ​អុ​ី​ន​មាននៅ​ក្នុង​កាហ្វេ តែ  សូកូឡា ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវ​កម្លាំង​..​។
-​អាហារ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​បា​រ៉​ត​(Hg) ៖ Hg​ត្រូវ​បាន​គេ​ឃើញ​មាននៅ​ក្នុង​ត្រី​និង​ក្តាម បង្គា បង្កង ងាវ ខ្យង ខ្មៅ ។ ត្រី​ប្រភេទ​ខ្លះ​មាន​សារធាតុ​បា​រ៉​ត​ច្រើន ហើយ​ប្រសិនជា​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ទទួលទាន​នឹង​នាំ​ឱ្យ​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​កូន ។ ចូរ​ស្វែងរក​ត្រី​ប្រភេទ​ណា​ដែល​មាន​សារធាតុ​នេះ​ទាប ។ ចូរ​ជៀសវាង​ទទួលទាន សាច់​ត្រី​ឆ្លាម ត្រី​ច្រមុះ​ស្រួច​ដូច​ដាវ ត្រី​ស្បៃ​កា​ធំ ។

-​អាហារ​ឆៅ​ឬ​ឆ្អិន​ជ្រុល ៖ មិន​គួរ​ទទួលទាន​សាច់​ឆៅ មាន់​ឆៅ ត្រី​ឆៅ ស៊ុត​ឆៅ ឬ​បង្គា បង្កង ក្តាម​ឆៅ​នោះ​ទេ ។
៣-​តើ​គួរ​ទទួលទាន​យ៉ាងដូចម្តេច​នៅ​ពេល​ចាញ់​ខ្លាំង​និង​បន្ថយ​ការ​ទល់លាមក ?
ជា​ធម្មតា ការ​ចាញ់កូន​កើត​មាន​អំឡុង​២-៣​ខែ​ដំបូង ។ ជំនួស​ឱ្យ​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​៣​ពេល​ឆ្អែត​ៗ​និង​ដើម្បី​ជួយ​សម្រួល​អាការ​ចាញ់​ឱ្យ​ថយ​ចុះ ស្ត្រី​គួរ​ទទួលទាន​តិច​ៗ តែ​ឱ្យ​ញឹក ។ គួរ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​ផ្ទុក Carbohydrate​ច្រើន​ដូច​ជា បាយ នំប៉័ង នំប្រៃ នំ Pasta ។​ល​។ ទទួលទាន​សារធាតុ​រាវ​នៅ​ចន្លោះ​ពេលបាយ ។ ចំពោះ​ការ​ទល់លាមក​វិញ​គឺ​អាច​កាត់​បន្ថយ​បាន​តាម​រយៈ​ការ​ទទួលទាន​បន្លែ​ឆៅ ផ្លែ​ឈើ និង​អាហារ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​ដែល​មាន​សារធាតុ​សរសៃ​ខ្ពស់ ៕
អត្ថបទៈ Anny

No comments:

Powered by Blogger.